Vi samarbeider med enkeltpersoner, organisasjoner og lokalsamfunn for å gjøre verden litt bedre - sted for sted.
Omgitt av arkipeler i havgapet langs kysten av Haugalandet ønsker vi å dele av vår kompetanse.
Ved å samarbeide med og lære av flinke folk i alle faser av prosjektene skaper vi sammen grobunn for en bærekraftig utvikling.
Vi vil være ambassadør for bærekraftige løsninger, inspirere og veilede kunden til valgene som bidrar til langsiktig arkitektur og bruk.
Vi har kompetanse på hvordan vi finner og former arkitektoniske løsninger og utformer prosjekter som stimulerer til sosialt samhold og livskvalitet.
Vi må søke varige løsninger. God arkitektur og omtenksom materialbruk gir lang levetid. Målet er å bygge for fremtiden ved å tenke sirkulært, reversibelt og med materialer som kan brukes igjen og igjen.
Med tilholdssted i Haugesund, ligger begrepet arkipel oss nært til hjertet både i tenkemåte og arbeidsmetode. Ordet betegner en gruppe av enkeltstående øyer. På samme måte strekker vårt arbeid som arkitekter seg bredt og tverrfaglig, innenfor flere retninger og for mange forskjellige tiltakshavere.
På gresk betyr ordet både Leder og Hav, og kan også vise til havet som forbinder de små øyene. Vi er bindeleddet mellom alle de små og store aktørene som må jobbe sammen i en bransje i stor endring.
Vi søker stadig kompetanseheving for å kunne gå foran i det grønne skiftet, fremme miljøtiltak i alle prosjekter og gjøre det enkelt for tiltakshaver å ta bevisste valg.
Vi jobber aktivt med sertifiseringer, godkjenninger og kvalitetssystem for å nå våre bærekraftmål, og samtidig hjelpe våre kunder å nå sine. I fellesskap jobber vi for å redusere negativ påvirkning på omgivelsene fra våre prosjekter, og vi har Miljøfyrtårn- sertifisering.
I denne sammenheng oppfordrer vi alle våre samarbeidspartnere til å fremme innspill til oss og slik delta i vårt felles miljøarbeid. Kontakt oss gjerne for å høre mer om vårt bærekraftarbeid.
↳ sjekk ut vår Innrapportering til Miljøfyrtårn
Alejandro er den meksikanske nordmannen vi alle ønsker å være. Med en brennende interesse for naturopplevelser og mosjon lærer han oss hver dag å sette pris på hva vi har. Tålmodighet kreves for å formgi diffuse ønsker fra et helt kontor, ingen match for en trebarnsfar med maur i rompa. Mañana mañana gjelder ikke vår mann. Det å utvikle prosjekter sammen, samspillet rundt prosjektering og å lære av kreative samarbeidspartnere gjør at Alejandro holder ut å være borte fra den neste naturopplevelsen.
Arne er hel ved og bygger i stein. Han vet å håndtere et orgel og viker aldri for improviserte bryllupsmarsjer eller allsang på 60- talls rock. Er evig selvbygger av familiens paradis i Vindafjord og fyller det stadig opp med plommer og barnebarn. Arne ser viktigheten av alle omgivelsene vi ferdes i, både i uterom, velfungerende bygninger og rom som er gode å oppholde seg i. Kvalitet i materialer, farger, og ikke minst i dagslys og utsikt betyr god livskvalitet. Han har alltid sørget for stedstilpasset og formsterk arkitektur, ærlig og uten jåleri.
Et kort arbeidsopphold ble permanent, og nå er vi så heldige at ungarske Boglarka og flokken hennes på fem forlengst har blitt Haugesundere. Om deres nye hjemby kan sammenlignes med millionbyen Budapest er vi ikke sikre på, men den arkitektoniske inspirasjonen nyter vi godt av. Boglarka ser løsninger fra et europeisk synspunkt og elsker utfordringene aspekter som sosial bærekraft i offentlige bygg kan by på. Hun mener arkitektur påvirker mennesker, og kan utløse tanker og følelser som igjen stimulerer adferd og sosiale forhold.
Et stort smil er det første du ser når du møter Camilla. Hun har i en årrekke formgitt uttallige hytter og hus før vi fikk gleden av hennes smittende humør på kontoret. Hun har øye for detaljer, er nøye og lytter til kundens behov. Fritiden tilbringes ofte i egen hytteidyll på Seljestad sammen med mann og barn. Camilla tar alle nye tegneutfordringer på strak arm, og har nå fått støykansellerende hodetelefoner i sitt åpne arbeidsmiljø. Men sosial av natur så bruker hun dem sjelden. Camilla tror på at god arkitektur skaper bedre hjem, bedre sosiale rom, bedre læringsmuligheter og arbeidsplasser, og er steder for refleksjon og rekreasjon.
Eiriks latter kan høres lang veg i kontorlandskapet, og dialekten røper en nordligere oppvekst enn hvor han nå er bosatt. Han er kontorets mer enn kapable hobbyfotograf mens på privaten er det mest familiefoto som blir tatt. Ellers kan man være så heldig å se Eirik i godt driv oppover Steinsfjellet og ellers hvor knærne hans tillater det. Jogging blir man kanskje fysisk sliten av, men det er balsam for sjelen. Det er kanskje derfor Eirik er arkitekten som ser detaljene like fort som helheten. Det å verne om kvalitetene i omgivelsene og la form og uttrykk løse utfordringene i et prosjekt gir Eirik størst glede på jobb. Han ser viktigheten av at arkitektur uttrykker vår kultur og historie, og gir en forståelse av vår identitet.
Ingeborg holder skuta rett. Iblant maler hun den også. Ferie er oppskrytt, men det skal mindre overtalelse til etter hun ble bestemor. Ingen jobb er for liten for å bli tatt seriøst, og ingen digital oppgradering for stor for å vippe Ingeborg av pinnen. Hun ser menneskene i arkitekturen og ønsker å skape helhetlige områder som favner alle. Man skal ikke bare bo, men leve også. Boligprosjekter med grønne oaser på tak, bikuber og grønnsakshager i bakgården er nesten like moro som sømløse byggetillatelser uten merknader og mangler!
Irene er interiørarkitekt i kropp og sinn. Hun har jobbet et tiår i Oslo, hvor hun har formet utallige menneskers arbeids- og hverdagsliv. Ikke bare i det man omgir seg med, men måten man strukturerer og optimaliserer sin arbeidshverdag. Hun har evnen til å se linjer og helheter, skape orden og fremheve struktur og konsept i arkitekturen. Med mann og to barn skulle man tro hun hadde nok å henge fingrene i, men det er likevel plass til kunstneriske prosjekter på fritida også. For Irene handler interiørarkitektur om å gi kvalitet, egenart og verdi til det fysiske rom. Den bidrar til å gi mennesker trygghet og følelsen av å være inkludert.
Jan Ove har alltid tid. Tid til en prat, en brainstorming, til ett prosjekt til, fotballtrening og til storfamilien. Og på en overnaturlig måte får han det også til. Har en lei hang til alle former for ballsport og er Arkitektkontorets ufrivillige quizmaster for alle fremtidige julebord. Jan Ove mener at god arkitektur skaper gode omgivelser og danner rommene for menneskers fysiske og psykiske utvikling. Disse rommene kan brukes til å påvirke samfunnet til utvikling og endring. Og ingen kan knø en plan som Jan Ove eller snu låste prosjekter rundt til en løsning.
Janne Anett, tegneteknisk ansvarlig og sørger for at vi leverer etter boka. Viker ikke fra en faglig diskusjon og er et leksikon på alt fra Archicad til hvordan farge garn med naturmaterialer. Mamma på deltid og viking på heltid. 10/10 vil ikke møte Janne Anett i holmgang. Hun trives best når hun får være med å forme små, kompakte boliger, og å forme hvordan vi skal bo og leve sammen. Janne Anett mener at arkitektur har kapasitet til å forebygge kriminalitet og skape trygge rom som bedrer vår mentale og fysiske helse.
Etter studier i Østerrike og Danmark kom Marte hjem til Haugesund med mann, barn og et gebrokkent faglig ordforråd. Men er man løsningsorientert får man ofte frem gode løsninger tross forskjellig utgangspunkt. Dette er grunnen til at Marte trives med prosjekteringer hvor man sammen må dra lasset for å løse utfordringene. Hun mener det er slik vi også skal fortsette det grønne byggeskiftet og brenner for å fremme sosial bærekraft, sirkularitet og livslyst i prosjektene. Preget av en oppvekst full av tegneserier har hun med seg fargepaletten til en actionfylt hverdag inn i det arkitektoniske formspråket. Hun mener arkitektur på alle måter farger vår hverdag, former våre samfunn og skaper fellesskap der det før var ensomhet.
Som navnet tilsier har det skjedd noen internasjonale slumpetreff før Mona havnet med mann og barn på Karmøy. Født og oppvokst i de finske skoger med motorsag i hånd - allsidig utdannet innen eiendom som karttegner, kartograf, landmåler og planlegger - den gang det var oppsiktsvekkende å se en kvinne i denne enden av campus. Utstyrt med fotografisk hukommelse og vår politimester Bastian i forhold til lovverk med studiene tingsrett og planrett å lene seg på. Mona verdsetter det store puslespillet en arealplan er – alle biter skal på plass for å trygge mennesker, sikre gode møteplasser, grøntstrukturer og kvaliteter. De prosjekter vi ikke forventer, som gjør at vi må tenke nytt og finne løsninger, er alltid spennende.
Stein Jarle fant arkitektur via sivilagronomstudier på Ås, og har beholdt sin praktiske tilnærming til faget. Bygningsfysikknerd, ordenselev og ufrivillig vaktmester, han kan ikke gå forbi en ødelagt lyspære, like lite som en falleferdig bondegård uten å kjenne på behovet for å restaurere. Som orienteringsløpere flest er filosofien at et fjell må bestiges ett skritt om gangen, til Stein Jarle kan en alltid komme med en haug av en utfordring. Han mener arkitektur er som mat for øyet; den er forskjellen på rot og oversikt, vantrivsel og trivsel.
Thomas skisserer prosjektet ditt mens du snakker, og har 5 forslag klare til møtet er over. Den kreative hjernen kjører alltid på høygir, men aldri uten en solid fot i regelverket. Vår trofaste sjåfør for søkkvåte turer til Komlejazz på Røvær, spellemann, men langt fra ungkar, med løstsittende latter når diskusjonen blir som tyngst. En solid mann å ha i vårt hjørne, med en alltid brennende interesse for arkitekturfaget. Hans arbeid bygger på samarbeid og gjensidig respekt mellom byggherre, rådgivere, myndigheter, entreprenører og håndtverkere.
Heldigvis for oss forlot Turid bergenslivet til fordel for barndomshjemmet i Sveio etter endt arkitektutdannelse og jobbpraksis. I Bergen fikk hun med seg materialforståelse, taktilitet og et øye for detaljer som vi nå nyter godt av hos oss. Turid beriker alle prosjektene hun bidrar til med nyskaping, kreativitet og faglig nysgjerrighet. Godt krydret med en smittende latter får både samboer og barndomshjem være prøvekaniner for hennes evige boblende kreativitet. Drømmeprosjektet til Turid ligger et sted mellom bygg og landskap – i tidløse handlingsrom som skaper rom for møter mellom mennesker.
Vivian har i flere år jobbet i Tysvær kommune. Om det var her hun fikk sitt sprudlende humør vet vi ikke, men en solid kompetanse innen arealplanlegging har hun i tillegg tatt med seg. Med mann, to små barn og hund vet Vivian at nøkkelen er god planlegging. For å skape samspill og tilhørighet mellom bebyggelse og sted, samle folk til lek og åpne for rekreasjon, kreves det god dialog og klare rammer i tidlig fase. Det er sjelden noe problem for Vivians tålmodige og vennlige vesen, og transformasjon av utbyggingsområder er noe av det mest spennende!